Navigation Menu+

 

BATH SPA RAILWAY STATION | BATH
Chris undertook this exciting regeneration project whilst working as an Associate at Wilkinson Eyre Architects and was responsible for overseeing the project’s detailed design stages right through to its successful completion on site.
The Bath Spa Railway Station re-development project was commissioned to improve the arrival into Bath. The strategic remodelling of aspects in and around the station buildings has enabled the creative insertion of a series of new highly unique retail outlets fronting onto a completely new central piazza.
 
The scope of works undertaken to the renown – Grade 2 I K Brunel Station building comprised of sensitive opening up works of a number of formerly ‘concealed’ vaults and the introduction of a new frameless glass western entrance to the station to be accessed from a newly formed pubic piazza to provide a series of unique brick vaulted double height units. In addition a new rooftop glazed pavilion was constructed in place of a former platform side carpark providing further retail space which benefits from panoramic views across the tracks and new piazza on Dorchester Street.
 
The works required intensive negotiation with BANES and English Heritage to gain consent for the  various contemporary alterations, including detailed archaeological assessments to record the building’s rich railway heritage.
Project completed whilst working with Wilkinson Eyre Architects. Visualisations copyright of Wilkinson Eyre Architects.
Photography by Chris Davies & Ben Bisek.
View from Dorchester Street towards new Piazza & glazed vault fronted units